folder Filed in Oldies
Tawaran Black Friday Yang Tak Boleh Dilepaskan
By Wan Yusof Wan Jeffery comment 0 Comments access_time 3 min read

Setiap 25 November dunia akan bergegar. Gegaran Black Friday. Hari di mana ramai peniaga online dan offline buat tawaran gila-gila. Tawaran ini biasanya disusuli dengan Cyber Monday pada Isnin berikutnya.

Bagi pemain Digital Marketing, hari ini adalah hari yang elok untuk beli belah tools. Tools ini fungsinya memudahkan kita melakukan sesuatu. Dalam artikel ini saya berkongsi tools menarik bagi peniaga online.

Buat Minisite & Landing Page

Upah buat minisite boleh cecah RM1000. Itupun belum tentu berhasil. Bagaimana andai kita dapat buat minisite berkesan dalam masa 10 minit? Inilah perananan Instapage. Satu tool ringkas namun sangat berguna. Ada template yang pelbagai. Pilih dan terus boleh guna.

instapage

Saya sudah menggunakan tool ini hampir setahun. Sangat puas hati. Dapat buat macam-macam jenis page dengan hanya satu klik. Bersempena dengan Black Friday, mereka ada buat diskau istimewa. Klik gambar.

Apa yang menarik tentang Instapage ini adalah kita ada 30 hari tempoh percubaan. Tak payah letak kad kredit. Cuba dahulu. Berminat, baru dapatkan pakej premium.

Desain Sekelip Mata

contoh-google

Lihat poster di atas. Berapa lama agaknya masa yang diambil nak buat poster ini? Hanya 1 minit. Betul. Saya gunakan GetStencil. Ini aplikasi pilihan hati. Aplikasi ini bantu kita cipta poster menarik dengan pantas. GetStencil ada sediakan template. Kita juga bebas nak bermula dari kosong. Cipta sendiri.

getstencil

Bagi yang ingin guna GetStencil untuk tujuan pemasaran di Facebook, Twitter, Instagram, Buffer dan Pinterest, aplikasi ini sangat sesuai. Dengan hanya satu klik, kita dapat hantar desain yang dicipta tadi ke saluran media sosial. Jadi buat kerja sekali harung sahaja.

Stock Gambar Yang Tak Habis-Habis

Gabungkan GetStencil dan StockUnlimited. Senang cerita. StockUnlimited adalah satu pusat pengumpulan gambar-gambar. Sama seperti DepositPhotos dan ShutterStock. Cuma harganya lebih murah.

Andai kita banyak gunakan gambar, usah lepaskan peluang keemasan ini. Sempena Black Friday ada tawaran 30% diskaun dari harga biasa. Sangat murah. Cara guna StockUnlimited senang sahaja. Masukkan gambar yang diingini dan klik download. Itu sahaja.

stockunlimited

Tak Payah Pening Kepala Ingat Password

Pernah tak alami situasi tak ingat password. Cuba berkali-kali pun masih tak ingat. Kesannya merana dan sengsara. Ini apa yang saya alami sendiri suatu ketika. Sehinggalah kawan perkenalkan satu senjata. Namany Roboform.

Roboform merupakan pengurus password. Roboform boleh cipta password dan ingatkan password pada kita. Jadi saya tak perlu susah payah fikirkan password baru. Lebih menarik lagi, Roboform ada fungsi merentasi platform. Maklumat disimpan dalam cloud. Jadi kita masih boleh tengok password guna smartfon, tablet ataupun laptop. Lihat video ini bagi menjelaskan lagi fungsi Roboform.

Theme WordPress Sekali Beli

Bagi pengguna wordpress, dapatkan theme Divi.Ini theme yang sangat luar biasa. Theme ini sangat fleksibel. Kita boleh cipta macam-macam template dengan menggunakan Divi Builder. Limitasinya hanya kreativiti. Bersama-sama dengan Divi, ada 87 lagi theme lain.

Apa yang menarik tentang theme keluaran Elegant Themes ini adalah komitmen mereka. Theme dikemaskini dari masa ke masa. Sistem sokongan juga sangat bagus. Andai ada sebarang masalah, hanya perlu email. Dan soalan kita akan dijawab dalam masa sekejap sahaja. Sehingga ke hari ini, jumlah pengguna Elegant Themes sudah mencecah 371,113 orang.

Divi WordPress Theme

Kesimpulan

Tawaran Black Friday dan Cyber Monday boleh buat kita kelabu mata. Tak tahu nak pilih yang mana. Seeloknya, buatkan senarai keperluan. Dari situ baru pilih apa yang diperlukan.

Sebagai langkah keselamatan, lihat reputasi dan kredibiliti website. Elak terpedaya dengan harga yang menggoda. Ada yang mahu ambil kesempatan juga di musim orang berbelanja. Beli berpada-pada, guna setiap masa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cancel Post Comment